Евгений Сердюк: Ако бях в Украйна, щях да воювам рамо до рамо със сънародниците си

Стрелецът на Черно море Евгений Сердюк сподели очакванията си до края на сезона в efbet Лига, като не пропусна и темата за военния конфликт в Украйна. 

"Трябва да се стремим към максимално високо класиране. Жалко е, че допуснахме грешки срещу някои от по-нискоразредните съперници. Всеки ден обаче работим над грешките си и се надявам това да си проличи срещу Арда", сподели Сердюк пред "Диема спорт". 

"Винаги искам да вкарвам. Не е толкова важно обаче да вкарвам всеки път, а по-скоро Черно море да печели и да върви напред. Мачовете и тренировките ми помагат да не мисля за войната. Старая се да помагам на отбора, колкото мога. Моментът е много труден за целия украински народ. Това, което прави Путин, е недопустимо. Родителите ми се опитват да напуснат страната. Оказа се, че баща ми и брат ми не са мобилизирани. Искам да съм със семейството си. Стресът е голям и винаги сме в неизвестност. Бомбите падат и не знаеш дали следващата лоша новина няма да е за теб. В момента те са на границата и се надявам да се измъкнат. Родом съм от Донецка област, но от 2014-а година много неща се промениха. 

От началото на конфликта имаше твърде много хора, които се подчиняваха на Путин. Сега имаме добросъвестен президент, който се опитва да поправи стореното от предишния президент. Ако бях в Украйна, щях да воювам рамо до рамо със сънародниците си. Надявам се всичко да приключи по мирен начин, което е жалко, защото сме братя, а сега ще помним стореното с векове" завърши нападателят.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти