Лекарят на националния отбор на Судан излекува Академик (Свищов) за 48 часа

Лекарят на националния отбор на Судан д-р Уаейл Мохамед Хадад направи чудеса в Академик (Свищов). Само за два дни излекува петима контузени футболисти на „студентите“. Той прегледа и останалите играчи от тима, някои от които имаха болежки от стари травми. Д-р Уили, както го наричат близките му познати е на частно посещение в България, а в Свищов гостува по покана на Христо Цветанов, председател на Управителния съвет на ОФК Академик. Изтъкнатият медик е личен приятел с Росен Илков, старши треньор на свищовския тим. Медикът е плътно с футболистите на Академик от четвъртък до събота. 

Д-р Уаейл Мохамед Хадад е завършил медицина в Стара Загора и прилага уникален метод за диагностика с вендузи. Говори свободно български език. Притежава собствена клиника в Катар. 

Освен като лекар на националния отбор на родината си, д-р Хадад продължително време е бил шеф на медицинското звено в местния гранд Ал-Хилял (Омдурман). Това е най-титулувания клуб в страната – 28 пъти (рекорд) шампион на Судан, 7-кратен носител на националната купа и 2 пъти континентален клубен вицешампион (Шампионска лига на Африка). 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти