Астън Вила разби "светците", но продължава да е зад тях

Астън Вила надделя с категоричното 4:0 в домакинството си на Саутхамптън в мач от 28-ия кръг на Премиър лийг. Попаденията за домакините бяха дело на четирима различни играчи - Оли Уоткинс откри резултата в 9-ата минута, Дъглас Луис вкара второ попадение минута преди края на първото полувреме. Играчите на домакините сложаха точка на спора само за още няколко минути след началото на втората част, когато Филипе Коутиньо (52’) и Дани Ингс (55’) сложиха точка на спора.

Бирмингамци взеха преднина още в 9-ата минута, когато отлично подаване от страна на Дани Ингс намери Оли Уоткинс около дъгата на наказателното поле, той се обърна отлично и с десния крак отбеляза за 1:0. Малко след като бе изминал половин час игра отново Уоткинс се озова на отлична позиция за второ попадение в наказателното поле, но този път Фрейзър Фостър се справи отлично и спаси.

Футболистите на Стивън Джерард отбелязаха втори гол няколко минути преди края на първата част, когато отиграване от корнер върна топката доста назад към чакащия малко пред центъра Джон Макгин, той много хитро подаде зад изтеглящата се отбрана на гостите към Филипе Коутиньо и бразилеца с успореден пас остави в перфектна позиция Дъглас Коща, който нямаше какво да направи освен да отбележи второ попадение за своя тим.

Астън Вила сякаш сложи точка на спора пет минути след началото на втората част, когато отново Коутиньо получи в наказателното поле, залъга бранителите пред себе си и прати топката за трети път в мрежата на Фостър. Само няколко минути след това бирмингамци вкараха и четвърто попадение благодарение на Дани Ингс, който засече центриране на Мати Кеш.

Въпреки трите точки бирмингамци остават зад “светците” и са 11-и в класирането на Премиър лийг с 33 точки, а играчите на Ралф Хазенхютъл са 9-и с 35 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти