Арсенал обяви огромни загуби за финансовата година до май 2021

Арсенал обяви финансови загуби в размер на 107.3 милиона паунда за финансовата година до май 2021 и причина за това е COVID-19 пандемията, съобщават от клуба. Сумата е повече от двойно по-голяма от тази, която бе отчетена за предходния период.

"Резултатите са пряко повлияни от коронавирус пандемията, която предизвика затваряне на трибуните за по-голямата част от сезон 2020/2021. Отчитаме пълна загуба в перото от продажба на билети и приходи в деня на мача", съобщават от клуба.

Според Арсенал, след като бяха изиграни само два от 31 домакински мача с някакво фенско присъствие, приходите в това перо са спаднали със 75 милиона паунда до 3.8 милиона. За този финансов период обаче са се увеличили парите от телевизионни права и Арсенал е спечелил 184.4 милиона от тях.

Лондонският клуб е и на плюс от 11.8 милиона паунда от продажби на играчи, но през предходната финансова година резултатът е 60.1 милиона паунда. Арсенал също така е похарчил 244 милиона паунда за заплати.

"Финансовите предизвикателства са огромни, но клубът продължава да бъде поддържан безрезервно от собствениците си Крьонке Спортс Ентъртейнмънт", казват още "артилеристите".

Още от Футбол свят

Виж всички