Ръсел над всички в последната сутрин на теста в Испания

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел оглави класирането в последната сутрин на първия предсезонен тест във Формула 1 за 2022 година, като той направи това с най-меките гуми на Пирели – С5.

Британецът направи обиколка за 1:19.233, която е най-бързата от началото на изпитанията на „Каталуния“. Той бе и най-активният пилот на пистата, след като направи 66 тура, които се равняват на точно една състезателна дистанция на испанското трасе.

Втори в подреждането в сутрешната сесия днес се нареди световният шампион Макс Верстапен, който записа 1:19.756 с гумите С3. Тройката затвори Себастиан Фетел с Астън Мартин, който постигна 1:19.834 със сместта С5.

Германецът бе причина и за по-ранния край на сесията, след като спря с технически проблем на десетия завой шест минути преди изтичането на времето. Това бе общо петото прекъсване на сесията, след като преди това Фернандо Алонсо, Пиер Гасли и Гуаню Джоу на два пъти предизвикаха прекъсвания.

Проблемите за Алонсо дойдоха още в самото начало на сесията, когато двигателят на неговия Алпин изпуши сериозно в края на старт-финалната права. По-късно от отбора обявиха, че проблемът е в хидравликата, но отстраняването му ще отнеме много време, което означава, че тестът за Алпин приключва по-рано от очакваното.

Преди да спре Алонсо направи 12 обиколки, което обаче не е най-ниският километраж за деня до момента. Той е притежание на Никита Мазепин, който направи само девет тура в своя изцяло бял Хаас, след което от американския екип обявиха, че имат теч на охладителна течност и така и не се появиха повече на пистата преди обедната пауза.

В следобедната сесия днес пистата ще бъде изкуствено наводнена, за да могат отборите да изпробват колите си и на мокра настилка преди началото на сезона.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти