Манчестър Сити преживя шок при завръщането си от Португалия

Отборът на Манчестър Сити преживя шок при прибирането си от Португалия, където във вторник гостува на Спортинг (Лисабон) в мач от Шампионската лига. Самолетът с “гражданите” на борда не успя да кацне на летището в Манчестър заради изключително силния вятър в резултат на бурята “Дъдли”. От записи се вижда как аеропланът се задържа във въздуха малко преди планираното си приземяване, но така и не каца. Наложи се самолетът да напусне района и да кацне в Ливърпул, като няма пострадали.

Бурята, която донесе силни ветрове и обилни валежи, причини големи проблеми за транспорта и електрозахранването във Великобритания.

Хиляди останаха без електричество в Шотландия, Северна Англия и Северна Ирландия. В Шотландия снощи бяха отменени всички влакове, положението по много от трасетата остава същото и днес.

И докато бурята “Дъдли” днес затихва, в петък се очаква да връхлети бурята “Юнис”.

Метеоролозите прогнозират ветрове със скорост от 160 километра в час по бреговете на Западен Уелс и Югозападна Англия. Хората бяха предупредени да не пътуват, освен ако това не е абсолютно наложително.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти