Това беше перфектна седмица, доволен е Пиоли

Наставникът на Милан Стефано Пиоли изрази задоволството си от днешния успех с 1:0 над Сампдория, който е трети пореден за тима след победите над Интер (2:1) и Лацио (4:0).

Отлични Леао и Менян качиха Милан на върха

“Това беше перфектна седмица. Готвехме се за много трудни и деликатни мачове, така че това, че спечелихме и трите, е чудесен знак. Трябва да гледаме мач за мач и да поддържаме този манталитет. Сега Милан има идентичност без значение от това кой играе, което е най-удовлетворяващото нещо за мен, за работата ни и за клуба. Целта ни беше да се подобрим спрямо миналия сезон и засега имаме две точки повече в сравнение с миналата година на този етап. Ще ни бъде трудно, но приемаме всеки мач като най-важния ни тест. Рафаел Леао е изключителен играч, но не бива да лежи на стари лаври. Не знам дали сме най-добрият състав в първенството, но по отношение на духа никой не ни превъзхожда. Казах на моя щаб в края на миналото лято, че Леао и Сандро Тонали са се променили изцяло за един месец. Те са млади и все още могат да продължават да се подобряват.

Ние сме на много високо ниво, когато става въпрос за самочувствие, така че всички - клубът, играчите и феновете, сме тръгнали в една и съща посока. Знаем, че ни предстои дълъг път, но искаме да продължим по същия начин. Отпадането от Шампионската лига беше огромно разочарование, защото искахме да играем в елиминациите, но трябва да се възползваме максимално от настоящата ситуация и да насочим усилията си към Серия "А" и Купата на Италия. Интер имаха същото предимство миналия сезон, но не мисля, че това е причината за триумфа им със Скудетото. Ще се опитаме да се възползваме максимално от възможността да се подготвяме цяла седмица за един мач”, коментира Пиоли след мача.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти