Айнтрахт надделя в голово шоу с Щутгарт

Отборът на Айнтрахт (Франкфурт) записа труден успех с 3:2 при визитата си на Щутгарт в зрелищен двубой от 21-кръг на Бундеслигата. Така „орлите“ останаха без загуба в шести пореден мач срещу този съперник.

Еван Ндика постави началото на головото шоу още в 7-ата минута, когато даде аванс на гостите, разписвайки се след изпълнение от корнер. В 42-ата минута Валдемар Антон изравни резултата, след като беше точен след центриране от фал. В 47-ата минута резервата Айдин Хрустич върна преднината на своя тим, като успешно засече с воле центриране от корнер. В 70-ата минута Саша Калайджич се възползва от центриране на Борна Соса и възстанови равенството след удар с глава. В 77-ата минута Хрустич пробва шут от границата на наказателното поле, а топката рикошира и влетя в противниковата мрежа за неговия втори гол в мача, който се оказа и победен за франкфуртци.

След тази победа Айнтрахт запази 9-ото си място в класирането, като събра 31 точки в актива си. Щутгарт остана на предпоследната 17-а позиция с 18 спечелени пункта.

Още от Футбол свят

Виж всички