ВАР лиши Рома от победа и Моуриньо от рекорд

Рома допусна пореден разочароващ резултат от началото на сезона. “Вълците” завършиха 0:0 у дома със закъсалия тим на Дженоа в двубой от 24-ия кръг на Серия “А”. “Грифоните” от Генуа се чувстваха доста комфортно на терена на “Олимпико” в първата половина на първото полувреме и като цяло през първата част бяха малко по-добрият тим. През второто полувреме картината се промени, особено след червения картон на Лео Йостигор от Дженоа в 69-ата минута. Той се бе появил в игра в края на първата част и остана на терена около 25 минути, след като извърши нарушение срещу резервата Феликс Афеня-Гиан.

Този развой на срещата обаче не помогна на “вълците”, които разочароваха с бледото си представяне и липса на идеи в атака. В самия край на мача имаше спорен момент, който повлия директно на крайния резултата. В добавеното време Николо Дзаниоло вкара хубав гол с удар от относително далечно разстояние в долния ляв ъгъл на стража Салваторе Сиригу. Преди блестящия изстрел Дзаниоло по впечатляващ начин се измъкна от бранителите на гостите и си създаде позиция за стрелба. Попадението обаче бе отменено от рефера Росарио Абисо след преглед на ситуацията с ВАР. Арбитърът прецени, че Тами Ейбрахам е извършил нарушение в атака срещу съперников играч преди топката да се озове в Дзаниоло, но решението на Абисо изглеждаше доста дискусионно.

Дзаниоло пък в последните секунди получи червен картон. Той първо бе получил жълт картон, тъй като си свали фланелката и отпразнува по бурен начин гола, впоследствие анулиран. Жъртият картон обаче не бе отменен, а за протести Дзаниоло бе изпратен от рефера към съблекалните 2-3 минутки преди натам да се отправят всички футболисти.

Това драматично развитие на нещата лиши не само Рома от победа, но и Жозе Моуриньо от рекорд. Португалският специалист имаше възможността да изравни рекорда на Антонио Конте за най-много победи на един треньор в първите му 100 мача в Серия “А”. За Моу това бе мач №100 в италианския елит като наставник, но той остава с 61 победи, докато Конте продължава да е еднолично на върха с 62.

Равенството съвсем отдалечава Рома от надеждата за място в Топ 4, като в момента “джалоросите” са шести в подреждането с 39 точки. Дженоа остава на предпоследната 19-а позиция с вече 14 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти