Наследникът на Влахович: Уважавам постигнатото от него, но искам да следвам примера на велики бразилци

Привлеченият във Фиорентина като заместник на напусналия Душан Влахович - Артур Кабрал, заяви, че уважава сръбския нападател, но предпочита да следва стъпките на велики бразилци във футбола, като даде за пример своя сънародник Адриано, който преди години имаше силен престой в Интер.

Фиорентина обяви заместника на Влахович

“Цял живот се готвя за този момент. Готов съм да нося толкова историческа, важна и символична фланелка. Силен съм физически, играя като централен нападател и ми харесва да се движа около наказателното поле. Имам подобни характеристики като тези на Адриано, като се надявам да повторя това, което той постигна в Италия. Знам, че адаптацията към местния футбол е голямо предизвикателство, но се опитвам да науча повече за това, което треньорът иска от мен във всяка тренировка. 

Уважавам постигнатото от Влахович, но целта ми е да запиша името си в клубната история и да следвам примера на други велики бразилци преди мен. Когато разбрах, че Фиорентина ме иска, бях толкова щастлив. Това е възможност да работя в голям проект в топ първенство, което би ми помогнало да вляза в състава на Бразилия за Мондиала в Катар. Знаех, че Фиорентина ме следи от известно време, така че наблюдавах внимателно как играе отборът”, коментира Кабрал на пресконференцията си, на която беше представен като футболист на “виолетовите”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти