Бенжамен Менди се яви в съда, обвиненията продължават да се трупат

Футболистът на Манчестър Сити Бенжамен Менди се яви днес в съда с Честър за изслушване, на което му бе повдигнато ново обвинение в опит за изнасилване, съобщават английските медии. Деянието се е случило през миналия юни и по този начин жертвите, които отправят обвинения към него, вече са шест, а самите обвиненията девет - седем за изнасилване, един опит за изнасилване и едно сексуално посегателство.

Съдът пусна Бенжамен Менди под гаранция

Играчът е говорил пред съда единствено, за да потвърди своето име, дата на раждане и адрес на пребиваване. Следващото изслушване по случая ще се състои на 11-и март, а същинският процес срещу бранителя се очаква да започне в края на юли. Менди бе освободен под гаранция на 7 януари, след като прекара точно 134 дни в затвори в Ливърпул и Манчестър след ареста си през август.

Левият бек е световен шампион с Франция от 2019-а година, а година по-рано Манчестър Сити плати почти 50 милиона паунда, за да го привлече от Монако. За последно той е играл за “гражданите” в откриващия мач на сезона за своя тим, който бе минимална загуба с 1:0 в гостуването на Тотнъм.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти