ЛеБрон изравни Коби по брой селекции за "Мача на звездите"

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс ще се завърне в Кливланд на 21 февруари като капитан на един от двата отбора по време на 71-вото издание на "Мача на звездите" в НБА. Краля бе избран да участва в демонстративното събитие за 18-и път в своята кариера и по този начин изравни легендата на "езерняците" Коби Брайънт по този показател. Двамата вече имат по 18 селекции, с една по-малко от лидера Карийм Абдул-Джабар, който е на върха с 19.

Джеймс е пропуснал "Мача на звездите" само веднъж в кариерата си, като това се случва в новобранския му сезон 2003/04. От 2005-а досега четирикратният шампион в най-силната лига в света е неизменен участник редом до другите най-звездни имена в лигата. Това е и четвъртата поредна година, в която ЛеБрон ще служи като капитан на своя отбор, откакто ръководството на НБА взе решение да замени традиционния формат Изток срещу Запад през 2018-а.Иначе, Брайънт и Джеймс скоро няма бъдат достигнати, тъй като следващият активен състезател с най-много селекции е Кевин Дюрант с 12. Тим Дънкан, Кевин Гарнет и Шакийл О'Нийл са били избирани 15 пъти, докато Майкъл Джордан, Карл Малоун, Дирк Новицки и Джери Уест имат по 14 селекции за "Мача на звездите".

Ако ЛеБрон задържи невероятното си ниво, той може да изравни Абдул-Джабар на върха през следващата година. Въпреки че вече е на 37 години, настоящата кампания е една от най-силните в кариерата на звездата на Лейкърс - средно по 29.1 точки, 7.7 борби и 6.3 асистенции.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти