Ливърпул ще привлече крило на Порто преди края на трансферния прозорец

От Ливърпул са на път да привлекат крилото на Порто Луис Диас преди да е затворил януарският трансферен прозорец, съобщава The Athletic.

Мърсисайдци ще платят 60 млн. евро с бонусите, което е значително по-малко от откупната клауза на играча в размер на 80 млн. евро. Според Фабрицио Романо обаче разпределението на парите е следното: 40 млн. като твърда сума, 20 млн. като леснопостижими бонуси и 5 млн. като труднопостижими бонуси. 25-годишният Диас беше трансферна цел и на още един английски клуб – Тотнъм, но в крайна сметка Ливърпул е спечелил битката за него. На „Анфийлд“ са се спрели на колумбийския национал заради неговата възраст, имайки предвид, че Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино през лятото са навършили 30 години, а и договорите им изтичат в края на следващия сезон.

Диас стана топ реализатор на миналогодишното издание на Копа Америка, завършвайки с 4 гола, колкото имаше и Лионел Меси. Той вече се изправи срещу Ливърпул през този сезон в Шампионската лига, като през кампанията има 16 попадения и 6 асистенции в 28 мача във всички турнири.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти