Матиа Биното разкри коя е най-силната черта на Карлос Сайнц

В първата си година в отбора на Ферари Карлос Сайнц записа своя най-силен сезон в кариерата във Формула 1, в който завърши на пета позиция в пилотския шампионат с четири подиума.

Така той бе най-успешния състезател извън редиците на Мерцедес и Ред Бул и малко неочаквано успя да победи своя съотборник Шарл Леклер. Според ръководителя на Скудерия Матиа Биното способността на Сайнц да се учи бързо е била сред основните причини за неговата победа в двубоя с Леклер.

На Сайнц му е било трудно да повярва колко бърз е бил Леклер в началото на сезон 2021

„Направихме всичко възможно, за да помогнем на Карлос в неговата интеграция. Определено и той беше много добър в това. Той се справи добре защото се учи бързо. 

„Той постоянно се учи и се опитва да разбере нещата по-добре. Според мен той показа много добра интеграция и добро постоянство в хода на целия сезон“, каза Биното пред официалния сайт на Формула 1.

Карлос Сайнц се надява младото поколение пилоти да се състезава честно за победи

Италианецът също така разкри и кое е било неговото най-голямо притеснение при привличането на испанеца.

Шарл Леклер и Карлос Сайнц ще са с равен статут през 2022 година

„Ученето на задвижващата система е едно от най-трудните неща за научаване. Как работи хибридната система и всичко останало. Това отнема време, но не е невъзможно. Нужен ти е и добър пилот, който да съкрати това време и именно това бе една от силните страни на Карлос. Ние знаехме, че той е добър пилот и 2021 година демонстрира точно това“, завърши Биното.

Антирекордът, който Карлос Сайнц подобри в Гран При на Саудитска Арабия

Още в началото на зимната пауза от Ферари обявиха, че ще започнат преговори за удължаването на договора на Сайнц, който изтича в края на сезон 2022. През него той отново ще си партнира с Леклер, чието бъдеще в Маранело е сигурно.

Ферари ще започнат преговори със Сайнц през зимата

Ферари ще представи своя болид за сезон 2022 на 17 февруари, шест дни преди началото на предсезонните тестове в Барселона. Освен „Каталуния“ отборите ще проведат изпитания и на „Сахир“ в Бахрейн през март, като Кралството ще приеме и първия кръг за сезона на 20 март.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти