Манчестър Юнайтед започна разговори за полузащитник

Манчестър Юнайтед е започнал начална фаза на преговори със своите колеги от РБ (Лайпциг) за халфа Амаду Айдара, съобщават различни медии на Албиона. Привличането на играч в полузащита е приоритет на временния наставник Ралф Рангник, който е поставил директно въпроса пред ръководството на клуба и е било взето решение да се започнат разговори.

Спортно-техническият щаб и скаутското звено са разгледали различни варианти, но в крайна сметка са взели решение да се обърнат именно към Айдара, тъй като другият основен вариант - Денис Закария буди твърде много въпросителни с представянето си през тази кампания. Начело в списъка за подсилване в полузащита са Джуд Белингам и Деклан Райс, но привличането на играчи от този калибър през зимния трансферен прозорец е почти невъзможно.

От началото на сезона Айдара е записал общо 18 мача с екипа на РБ (Лайпциг) с 3 гола. От своя страна “червените дяволи” имат много сериозни проблеми в неговата зона, където, с отъствието на Пол Погба, който е контузен и не е ясно кога ще се завърне, те разполагат само с трима играчи за две позиции - Скот Мактоминей, Фред и Неманя Матич, но само първият се представя на добро ниво.

Още от Футбол свят

Виж всички