Бербатов: Рашфорд трябва да потърси съвет от Кристиано, не трябва да бъде срамежлив като мен

Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов посъветва Маркъс Рашфорд да потърси помощ от опитните си съотборници Кристиано Роналдо и Единсон Кавани, за да се справи с лошата форма, в която се намира в последно време. Българинът призна, че навремето е бил доста срамежлив и затворен в подобни ситуации и отчита това като своя грешка, от която иска да предпази таланта на „червените дяволи“.

„Следя отблизо изявите на Макръс Рашфорд и в последно време изглежда нещо се случва с него. Езикът на тялото му не е този на един уверен играч. Играта му не е най-добрата в момента. Той може много повече. Има нещо, което се случва, и в клуба трябва да разберат какво е то.

Когато аз съм получавал критики, това понякога ми е влияело, друг път – не. Трябваше да работя и да живея с това, но никога не съм искал да се променям, нито някой от моите треньори е искал от мен да променям начина си на игра, защото знаех как виждам играта и как искам да играя. Поглеждайки назад, много се гордея от начина, по който го правех. Съдейки по реакциите, сега ни липсват такива играчи, които имаха различен подход и виждаха играта като нас. Невинаги става въпрос за това да тичаш като луд, а да тичаш умно. Всички велики играчи знаят това.

Важно е мениджърът, щабът и съотборниците да дадат на Рашфорд този малък тласък, от който има нужда. В клуба има невероятни хора. Той трябва да говори с Кристиано и да го помоли за съвет. Аз не говорих с никого от съотборниците си, когато бях в лош период. Бях срамежлив и приемах нещата доста лично. Това беше моя грешка.

Ако има някой в отбора, който има достатъчно опит и е икона в света на футбола, какъвто е Роналдо, тогава ходи при него и го помоли за съвет. Сигурен съм, че той ще отдели време и ще даде мъдри съвети.

Единсон Кавани също бележи във всеки отбор, в който отиде. Трябва да говори и с него. Не бъди като мен, говори със съотборниците си, защото този цикъл с лошата форма може да продължи безкрайно“, заяви Бербатов.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти