Чави: Това бе победа на вярата

Барселона спечели с 2:1 гостуването си на Линарес Депортиво и прескочи във втората фаза на Купата на Краля, но това бе победа, която не дойде леко. Каталунците изостанаха в резултата в 19-ата минута след грешка в отбрана, но обърнаха развоя на срещата с голове на Усман Дембеле и Феран Жутгла през второто полувреме. Наставникът на тима Чави заяви след двубоя, че това е била победа по-скоро на вярата на тима в собствените му възможности и желание, а не толкова на тактически приоми.

“Това е важна победа, която означава, че преминахме в следващата фаза. Тя не дойде лесно и на момент не бе лесно да се види, че сме фаворит, тъй като ни липсваше последният пас, където трябва да се види по-големия на талант. През втората част се справихме по-добре, но това бе завързан двубой. На почивката казах на играчите, че това ще е победа на вярата, на увереността и на това да се възползваме от възможностите си. Направихме го и съм щастлив. При тази схема на игра 3-4-3 имаше опасност да ни хванат неподготвени в моментите, когато се прелива между двете фази на играта. От там дойде и техният гол, тъй като не бяхме съсредоточени в защита. Не се представихме слабо през първата част, но през втотата нещата се получаваха доста по-плавно. Тогава задържахме повече топката и в защита бяхме по-подредени.

На почивката казах на играчите, че може да се случат две неща - нашата гордост да надделее и да не се справим с тяхната вяра, тяхното желание за победа, както и интензитета на двубоя. За това и бях по-напрегнат около тъчлинията през първата част”, заяви Чави след двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички