Страхотни обрати белязаха дневната сесия на Световното по дартс

Станаха ясни имената на още трима четвъртфиналисти на Световното първенство по дартс на PDC след днешната дневна сесия в "Александра Палас". Това са Мървин Кинг, Калън Ридз и Люк Хъмфрис, които постигнаха победи по-рано днес в "Али Пали" и продължиха напред към следващата фаза.Мървин Кинг се класира за 1/4-финалите по доста драматичен начин, след като постигна обрат от 1:3 до 4:3 срещу австралиеца Реймънд Смит в откриващия мач от днешната програма. Световният №21 бе колеблив в представянето си в първите четири сета, но успя да си върне самочувствието в точния момент и затвори мача с 9 лега на сметката си срещу само 1 за Смит, за да запише знаменития обрат. На 1/4-финалите Краля ще се изправи срещу победителя от мача между Джеймс Уейд и Мартайн Клеермакер.

Правещият фурор на Световното Калън Ридз постигна четвъртата си поредна категорична победа в надпреварата, след като отнесе шотландеца Алан Сутар с резултат 4:1. 23-годишният англичанин загуби първия сет, но след това демонстрира тотално превъзходство над своя съперник и заслужено се класира за първи път в кариерата си за 1/4-финалите на най-силния турнир в календара на PDC. Там Ридз ще се изправи срещу Питър Райт или Райън Сърл.

Последният мач от дневната сесия бе и най-драматичен. В него Люк Хъмфрис показа нерви от стомана и по примера на Мървин Кинг успя да обърне своя съперник Крис Доуби от 1:3 до 4:3 сета. Куул Хенд Люк се завърна в мача, след като спечели петия и шестия сет с по 3:1 лега, а в решителната последна седма част успя да пробие хвърлянето на Доуби веднъж и да затвори мача при общ резултат 4:3 сета след 5:3 във финалния лег. 26-годишният англичанин чака Гари Андерсън или Роб Крос на 1/4-финалите.

Ето и кои са останалите три мача, с които приключва 1/8-финалната фаза тази вечер:21:10 Джеймс Уейд - Мартайн Клеермакер 22:45 Гари Андерсън - Роб Крос 00:15 Питър Райт - Райън Сърл

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти