Кавани и Де Хеа спасиха безличен Ман Юнайтед от загуба на "Сейнт Джеймсис Парк"

Двубоят между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед от 19-ия кръг в Премиър лийг завърши при резултат 1:1. Гостите пристигнаха на "Сейнт Джеймсис Парк" с идеята да вземат задължителни три точки срещу един от аутсайдерите в първенството, но вместо това трябва да са доволни, че не загубиха, след като изиграха пореден безличен мач. "Свраките" поведоха още в 7-ата минута чрез Алан Сен-Максимен, а Единсон Кавани изравни в 71-ата минута. Голяма роля за равенството имаше и вратарят на "Червените дяволи" Давид Де Хеа, който направи няколко блестящи спасявания, а веднъж и гредата помогна на гостите.

Еди Хау излезе в днешния двубой с Калъм Уилсън и Жоелинтон в атака и Алан Сен-Максимен и Райън Фрейзър на двете крила. Шон Лонгстаф и Джонджо Шелви си партнираха в средата на терена.

Ралф Рангник пък бе избрал да започне с Кристиано Роналдо на върха на атаката и Мейсън Грийнууд, Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд от по-задни позици. В средата на терена действаха Фред и Скот Мактоминей. Направи впечатление и завръщането на Рафаел Варан в центъра на отбраната, след като дълго отсъства заради контузия.

Нюкасъл поведе в мача още с първата си възможност. В 7-ата минута Варан загуби лековато в центъра на терена, топката бе подадена към Сен-Максимен, който финтира двама съперникови играчи и с елегантен удар от границата на наказателното поле порази вратата за 1:0.

В 12-ата минута и Жоелинтон пробва далечен изстрел, който мина опасно покрай вратата на Давид Де Хеа.

Постепенно Ман Юнайтед увеличи натиска, но без да стигне до реални положения. За сметка на това в 23-ата минута домакините организираха опасна контраатака, завършила с мощен шут на Джонджо Шелви и спасяване на Де Хеа.

В 38-ата минута "Свраките" отбелязаха втори гол чрез Калъм Уилсън, но той бе в засада и попадението не бе зачетено.

Манчестър Юнайтед създаде първата си голова възможност в 42-ата минута, когато Роналдо елегантно с пета изведе Бруно Фернандеш на скорост в наказателното поле, но халфът стреля право в ръцете на вратаря, а бе отсъдена и засада.

Недоволен от представянето на своя отбор Ралф Рангник направи две промени още на почивката, пускайки Единсон Кавани и Джейдън Санчо на мястото на Мейсън Грийнууд и Фред.

Въпреки това втората част започна с нов голям пропуск на Нюкасъл. В 47-ата минута Сен-Максимен получи на сантиметри от голлинията и само блестящата намеса на Де Хеа попречи да се стигне до нов гол.

Гостите отговориха с далечен изстрел на Маркъс Рашфорд в 49-ата минута и първо важно спасяване на Дубравка.

В 52-ата минута една избита топка попадна в Роналдо, който стреля от воле, но покрай вратата.

"Червените дяволи" засилиха натиска и в 55-ата минута Джейдън Санчо подаде за Единсон Кавани около точката на дузпата, но ударът на уругваеца бе покрай вратата.

Домакините обаче продължаваха да са опасни на контраатака. При една такава в 63-ата минута Райън Фрейзър бе изведен очи в очи с Де Хеа и испанецът отново направи страхотно спасяване.

В 66-ата минута вратарят отново трябваше да се намесва след далечен шут на Сен-Максимен. Минута по-късно Джейкъб Мърфи отправи диагонален удар, който мина опасно близо до гредата.

В 71-ата минута почти от нищото гостите изравниха. Диого Далот центрира отдасно към Кавани, първият удар на нападателя бе блокиран, но при добавката той успя да промуши кълбото в мрежата за 1:1.

Още в следващата атака обаче Нюкасъл създаде поредни притеснения за Де Хеа. Сен-Максимен си освободи пространство и стреля, но испанецът спаси.

В 75-ата минута Кавани бе близо да вкара втори гол. Отбраната на домакините не се намеси добре при центриране по земя на Алекс Телеш, топката се озова в уругваеца, който не я отигра перфектно, но все пак я насочи към вратата и в последния момент защитник изчисти пред голлинията.

В 88-ата минута и късметът покри "Червените дяволи". Първо удар на Мърфи се отби от гредата, а секунди по-късно страхотен изстрел на Алмирон бе отразен по невероятен начин от Де Хеа.

В добавеното време Дубравка можеше да подари победата на гостите, след като изпусна топката в наказателното си поле, но за негово щастие Кавани не успя да вкара в опразнената врата, като защитник изчисти пред голлинията.

След това равенство Манчестър Юнайтед остава на 7-ото място в класирането с 28 точки. Нюкасъл пък може да съжалява, че взе само точка от този мач и така остава на 19-ото място с 11 пункта в актива си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти