Рангник подкрепи Клоп в мнението му за неваксинираните играчи

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник говори за вижданията си за ситуацията свързана с COVID-19 и подкрепи своя колега в Ливърпул Юрген Клоп, който заяви, че мърсисайдци няма да привличат неваксинирани играчи. Рангник също се застъпи за такова становище, защото то може да коства отсъствие на играчите от терена. 

През миналата седмица Премиър лийг обяви, че около 16% от играчите все не са получили нито една доза от ваксините против коронавирус, а последните седмици положителните тестове рязко нараснаха, вероятно заради новият вариант Омикрон, който се разпространява много по-бързо от предходните. 

“Да, смятам, че ситуацията трябва да се обмисли сериозно и напълно разбирам това, което Юрген каза, защото зависи дали искаш да вземеш играч и после да рискуваш той да не е на разположение. Клубовете сериозно трябва да помислят върху това. Ако вземеш играч и от ден първи ти знаеш, че той не е ваксиниран, то тогава си наясно, че той може да не е на разположение доста време - не само 10 дни карантина, което може да се случва на регулярен принцип в тези времена”, заяви германецът. 

Рангник говори за ситуацията с Марсиал и Погба

След това той даде за пример в изложението си Йошуа Кимих, който дълго време отказваше да се ваксинира, след което даде положителен тест и разви проблеми с белите дробове. Той не е играл от началото на ноември, а надеждите са, че ще се завърне след Коледа. Халфът изрази съжалението си, че не се е ваксинирал навреме и сега търпи проблеми, които е можело да бъдат избегнати. 

“Имате примера с Йошуа Кимих, който отказа да се ваксинира в началото и смятам, че сега вече е наясно, че това не е било добра идея. Хвана COVID-19, след което разви проблеми с дробовете. Да се надяваме да се завърне след Коледа. Смятам, че това е нещо, което всеки трябва да има свободата да реши сам, но на нивото, на което играем ние, трябва да убедим играчите да се ваксинират. Ако трябва да съм честен, не съм наясно колко от нашите играчи са ваксинирани с две или три игли. Това е въпрос, с който само медицинският щаб е наясно, но от тях знам, че процентно сме над средния в Премиър лийг”, обясни Рангник. 

Де Хеа говори за впечатленията си от Рангник

Последните два мача на Манчестър Юнайтед бяха отменени поради много положителни проби на играчи, но вече всички са се завърнали на терена и изглеждат добре обясни треньора. “Всички изглеждат добре физически, имахме много интензивна тренировка. Нивото на енергия е високо, играчите са напълно ангажирани със случващото се и изглеждат в много добра форма”, завърши треньорът.

Тази вечер от 22:00 българско време "червените дяволи" гостуват на Нюкасъл.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти