Моуриньо иска още един играч на Челси

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо иска да привлече още един футболист на Челси на "Олимпико". През лятото португалецът взе нападателя Тами Ейбрахам, а сега е насочил поглед към халфа Рубен Лофтъс-Чийк, пише "Ил Романиста".

Моуриньо иска да усили конкуренцията в халфовата линия на "Вълците". Той вече на няколко пъти спомена, че не разполага с достатъчно качествени футболисти, за да ротира състава си. Затова той ще настоява за привличането на Лофтъс-Чийк, чиито качества познава добре от престоя си в Челси.

25-годишният юноша на "сините" играе доста стабилно от началото на сезона, макар да не получава твърде много шансове за изява. Той не е първи избор на мениджъра Томас Тухел за стартовата единайсеторка, така че може и да се замисли за смяна на обстановката.

Лофтъс-Чийк е записал едва 97 мача и 12 гола за последните 7 сезона с екипа на Челси, като на два пъти бе даван под наем на Фулъм и Кристъл Палас.

Англичанинът със сигурност ще получава доста повече възможности, ако приеме предложението на Рома. Още повече, че на "Стамфорд Бридж" се замислят да си върнат отдадения под наем в Конър Галахър, който прави фурор в Кристъл Палас, което още повече ще ограничи възможностите за изява на Лофтъс-Чийк.

Още от Футбол свят

Виж всички