Вакъфбанк мина през Минас за полуфинал срещу Фенербахче на клубния Мондиал

Турският волейболен гранд Вакъфбанк (Истанбул) се класира без проблеми за полуфиналите на Световното клубно първенство за жени в Анкара. Момичетата на Джовани Гуидети записаха втора победа на турнира, след като биха категорично шампиона на Южна Америка - бразилския Минас Тенис Клуб, с 3:0 (25:18, 25:17, 25:18) във втория си мач от Група В на клубния Мондиал, игран тази вечер.

По този начин Вакъфбанк стана победител в групата с 2 победи от 2 мача и 6 точки, с което продължава напред към полуфиналите. Там турският тим очаква другия истанбулски гранд Фенербахче Опет, който остана втори в Група А. Минас пък завърши втори с 1 победа, 1 загуба и 3 точки и също ще играе на полуфиналите, но срещу защитаващия титлата си италиански Просеко Док Имоко Волей (Конеляно), с националката Христина Вучкова в състава, който стана победител в Група А.

И двете полуфинални срещи са утре (18 декември). Първо от 14,00 часа българско време ще спорят Конеляно и Минас, а след това от 17,30 часа ще бъде турският сблъсък между Вакъфбанк и Фенербахче.

Най-полезна за Вакъфбанк бе шведската звезда Изабел Хаак с 18 точки (1 блок, 1 ас и 60% ефективност в атака) за победата. А Зехра Гюнеш добави още 14 точки (4 блока и 83% ефективност в атака) за успеха.

За тима на Минас пък бившата турска националка Нериман Йозсой реализира 11 точки.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти