Ще има ли прекъсване на сезона в Премиър лийг?

Страхът от опасността сезонът в Премиър лийг да бъде прекъснат за известно време става все по-осезаем, твърди „Дейли Мейл“. Вчера Висшата лига регистрира рекордните 42 случая на новозаразени, а двубоят между Брентфорд и Манчестър Юнайтед официално бе отложен заради положителни случаи в лагера на „червените дяволи“. Два мача на Тотнъм вече също бяха отложени заради ковид кризата в лагера на „шпорите“, като е много вероятно срещата в четвъртък срещу Лестър също да не се играе по програма. Твърди се, че клубовете, в които има регистрирани заразени играчи са поне пет, което потенциално би увеличило броя на отложените срещи в предстоящите седмици.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън вчера заяви, че има очаквания за голяма вълна от заразени с варианта Омикрон и че две дози от ваксините срещу коронавирус няма да бъдат достатъчни, за да се чувстват хората предпазени. Затова той призова всички над 18 години да си поставят трета доза до края на месеца. Комитетът по ваксинация обаче настоява, че втората и третата ваксина трябва да бъдат разделени от три месеца. Точно тук идва и проблемът на клубовете, защото според „Дейли Мейл“ близо една трета от играчите трябва да чакат до края на януари за бустерната доза. Изданието твърди, че Уулвърхамптън е един от клубовете, които най-бързо могат да покрият изискването на Борис Джонсън.

От Висшата лига настояват, че строгото спазване на протокола ще даде възможност на първенството да продължи, но сред клубовете вече има съмнение, че с увеличаването на броя на отложените мачове в натоварения празничен период ситуацията може да излезе извън контрол.

Още от Футбол свят

Виж всички