Левандовски посочи най-важния и най-хубавия си гол през годината

До момента през календарната година Роберт Левандовски е вкарал 66 попадения, но две от тях са особено специални за него. За най-важен нападателят на Байерн (Мюнхен) посочи този срещу Аугсбург в Бундеслигата през пролетта, с който той събра 41 и подобри рекода на Герд Мюлер (40) за най-много реализирани попадения в рамките на един шампионат. На 23 ноември пък падна и голът, който той счита за най-красивия си през 2021 година - този срещу Динамо (Киев) в Шампионската лига.

“Срещу Аугсбург всички мои съотборници се опитваха да ми помогнат, за да поставя нов рекорд - разказа Лева пред “Тутоспорт”. - Но аз просто не успявах да реализирам. В крайна сметка попадението дойде в 90-ата минута. Имах усещането, че участвам в екшън филм, в който напрежението се покачваше до самия край, когато беше кулминацията. Беше невероятно изживяване”.

“А голът със задна ножица срещу Динамо беше най-красивият. Никога досега не бяха вкарвал такъв. Беше изключително трудно, защото беше доста студено и имаше сняг”, обясни полякът.

Нападателят посочи и най-сериозните съперници на Байерн в Шампионската лига занапред. “Това са Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. Наясно сме, че ще трябва да ги бием, за да спечелим трофея. Ще бъде много трудно, но ще се опитаме”, обеща Левандовски.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти