Клоп се пошегува, че не иска да говори за Джерард, след което посвети почти цялата си пресконференция на него

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали Стивън Джерард, който утре ще се завърне на „Анфийлд“ в ролята на треньор на Астън Вила. Германецът заяви, че бившият капитан на мърсисайдци ще получи възможно най-доброто посрещане, но заяви, че се надява, че няма да има успех утре. Още със старта на пресконференцията си Клоп се пошегува, че няма да отговаря на нито един въпрос, свързан със Стивън Джерард, но действителността, разбира се бе напълно различна.

„Откакто съм тук, никога не съм чул негативна дума за Стивън Джерард. Преди мача ще си стиснем ръцете, след мача – също. През останалото време ще сме на пълна газ. Разрешено му е да празнува, но се надявам, че няма да има повод за това. Чудесна история. Не мога да си представя как се чувства. Знам, че каза, че няма да има сантименти. Стиви е опитен мениджър и знае как точно да подходи към този двубой. Вероятно обаче няма представа как ще се почувства, когато излезе на стадиона. Той е готов за всичко. Не е лесно за един футболист от световна класа да стане изключителен мениджър, но е възможно и Стиви притежава уменията. Стиви ще получи най-доброто посрещане, защото го заслужава, но за 95 минути ние ще имаме нужда от подкрепата на всеки на стадиона. Началото за него в Астън Вила бе успешно, но нито един от тези четири мача не бе срещу нас. Дали някой ден той ще стане мениджър на Ливърпул? Да! Абсолютно! Но когато дойде точният момент за това. Мисля, че това определено ще се случи и ще бъде добре за всички“, заяви клоп.

Германецът добави, че Диого Жота е почувствал нещо след двубоя с Уулвърхамптън и затова не е тренирал досега, но днес ще се включи в заниманието и ще бъде на разположение за двубоя с Астън Вила. Натаниел Филипс, който направи силен мач срещу Милан през седмицата, пък ще бъде извън игра за 4-5 седмици заради фрактура на скулата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти