Гьонов обяви бюджета на ЦСКА 1948, иска повече пари от ТВ права

Председателят на УС на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов даде интервю за “footballbusinessinside.com”. В него той говори защо е създаден клубът и признава, че бюджетът му е между 2,5 и 3 млн. евро, което го нарежда сред първите пет в страната.

Гьонов твърди, че червените и останалите БГ отобри трябвало да взимат повече пари от ТВ права, защото имало огромен интерес към родния футбол.

“През 2016 г. ПФК ЦСКА, най-успешният футболен отбор в България, фалира. Собственикът на клуба по това време притежава още един клуб, а именно Литекс - Ловеч. За да избегне плащането на дълг от 15-20 милиона евро, той взима решение да премести Литекс в София, да смени името на ЦСКА София заедно с цветовете на официалните екипи и да анонсира, че това е “новият” ЦСКА. Това обаче беше все същият Литекс (Ловеч), но състезаващ се директно в Първа дивизия.

Същото лято група привърженици на ПФК ЦСКА, включваща фенове, легенди на тима, треньори, играчи от академията и други, се събират във Военния клуб в София и основават нов отбор на име ЦСКА 1948”, разяснява Гьонов причината за създаването на клуба.

“Общият брой служители, включително всички звена на клуба, е 90. Приходите на нашия отобр са между 2,5 и 3 милиона евро, което ни нарежда сред първите 5 отбора в страната по бюджет. Нещо повече, приходите ни се доближават до средните приходи на отборите от първите дивизии в първенствата на Централна и Източна Европа”, добавя председателят на УС на червените.

Гьонов допълва, че на мачовете от българското първенство няма много запалянковци и те намаляват с годините, но пък първенството се гледало по телевизията повече от Висшата лига и поради тази причина, според него, ЦСКА 1948 и останалите клубове от efbet Лига трябвало да взимат повече пари от ТВ права.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти