Клоп с коментар за класирането за "Златната топка" и мърсисайдското дерби

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е изненадан от седмата позиция на Мохамед Салах в класацията за „Златната обувка“, както и от факта, че Роберт Левандовски не е спечелил приза след представянето си в последните две години.

„Може всеки път да присъждате наградата на Лионел Меси заради неговата кариера, но ако сега не дадете „Златната топка“ на Левандовски, би било трудно да му я дадете изобщо някога. Определено Мо трябваше да е по-нагоре в класацията. Бях изненадан от седмата му позиция. За "Златната топка" гласуват журналистите, нали? Тогава не питайте мен, вината е ваша. Ако сте смятали, че Мо трябваше да бъде класиран по-нагоре, трябваше да убедите вашите колеги. 

Знаем какво искат нашите привърженици. Ще се опитаме да изпълним техните желания и мечти, но от наша гледна точка това е просто един футболен двубой. Имаме заложени три точки. Просто ще се опитаме да ги спечелим. Това няма нищо общо със „специалната ситуация“ в Евертън около техния треньор или каквото и да било друго. Гледах мача с Брентфорд, но го спрях точно след последния съдийски сигнал, така че нямам представа каква е била реакцията на феновете им.

Вирджил нямаше никакъв късмет в ситуацията през миналата година. Не съм виждал след това да се е случило нещо подобно в друг мач. Той е много опитен. Завърна се по брилянтен начин.

Джо Гомес не е далеч от това да започне тренировки с отбора. Надявам се, че следващата седмица това ще се случи. Надявам се, че това ще стане и с Наби Кейта. Боби Фирмино има нужда от още около две седмици. За Къртис Джоунс все още няма новини, така че ще трябва да почакаме", заяви Клоп на днешната си пресконференция. 

Още от Футбол свят

Виж всички