Ашот Хачатурянц беше избран за президент на Футболната лига на Русия

Ашот Хачатурянц беше избран днес за президент на Руската професионална футболна лига, а реално изборът му е предопределен, тъй като той заемаше поста и като временно изпълняващ длъжността след оставката на предшественика му Сергей Прядкин. Хачатурянц обясни, че една от задачите, които си поставя е за по-близка работа между Лигата и Руския футболен съюз (РФС).

Прядкин подаде оставка през октомври, след като заемаше тази длъжност 14 години. До края на мандата му имаше още година и половина от петте оставащи, но напрежението се засили заради много дискусии около разпределението на парите от ТВ-правата и формата на Лигата.

След събранието стана ясно, че Хачатурянц е бил единствен кандидат за поста. Но пък и миналото му е изцяло свързано с футбола, като преди това беше председател на Съдийската комисия на РФС.

Повече от 10 години пък преди да влезе във футболния бизнес е бил изпълнителен директор на банки и финансови институции, на Националната банка в това число, работил е и в тайните служби на Русия.

Роден е през 1968 година в Кисловодск, завършил е Московския институт по Нефт и газ. Бил е доста време и член на изпълкома на РФС, както и на Бюрото по финансовите въпроси.

Снимка: Valery Sharifulin/TASS

Още от Футбол свят

Виж всички