Мачове във Франция директно да се прекратяват след подобни инциденти, призова министърът

Френският министър на спорта Роксана Марасинеану взе отношение по инцидента, който прекъсна мача между Олимпик Лион и Олимпик Марсилия в неделя вечерта, който така и не се доигра. "Това е недопустимо. Не може да търпим футболистите да бъдат нападани на терена по подобен начин", написа тя.

Звездата на Марсилия Димитри Пайе бе ударен с пълна бутилка с вода по лицето, което доведе до прекъсване на мача и да недоразумение между ръководствата на двата клуба, съдията на срещата, Професионалната Лига и префектурата в региона Оверн-Рон-Алп. Едни настояваха за прекратяване на дербито, а други за подновяването му.

"Лигата трябва да изясни правилника си, за да може подобен акт на насилие да води автоматично до прекратяване на мача, предлага министърката. - Без моментално и радикално осъзнаване на клубовете, за да гарантират сигурността на терена и по трибуните, ще катастрофираме”. 

Тя призова това вандалско действие да бъде "наказано" и отново се обяви за "индивидуални санкции" за извършителите.

Междувременно, фенът, за когото се смята, че е хвърлил бутилката, бе арестуван 5 минути след инцидента. 32-годишният мъж, който не е ултрас, все още е задържан в най-близкото полицейско управление до стадиона. Даже се появиха видеа как тартор на агитката го бие на място.

Разпитани бяха още трима младежи, между 17 и 18 години, като двама от тях са арестувани, а третият е непълнолетен. Те бяха задържани за запалване на факли и за хвърляне на предмети към терена.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти