Мачове във Франция директно да се прекратяват след подобни инциденти, призова министърът

Мачове във Франция директно да се прекратяват след подобни инциденти, призова министърът

Френският министър на спорта Роксана Марасинеану взе отношение по инцидента, който прекъсна мача между Олимпик Лион и Олимпик Марсилия в неделя вечерта, който така и не се доигра. "Това е недопустимо. Не може да търпим футболистите да бъдат нападани на терена по подобен начин", написа тя.

Звездата на Марсилия Димитри Пайе бе ударен с пълна бутилка с вода по лицето, което доведе до прекъсване на мача и да недоразумение между ръководствата на двата клуба, съдията на срещата, Професионалната Лига и префектурата в региона Оверн-Рон-Алп. Едни настояваха за прекратяване на дербито, а други за подновяването му.

"Лигата трябва да изясни правилника си, за да може подобен акт на насилие да води автоматично до прекратяване на мача, предлага министърката. - Без моментално и радикално осъзнаване на клубовете, за да гарантират сигурността на терена и по трибуните, ще катастрофираме”. 

Тя призова това вандалско действие да бъде "наказано" и отново се обяви за "индивидуални санкции" за извършителите.

Междувременно, фенът, за когото се смята, че е хвърлил бутилката, бе арестуван 5 минути след инцидента. 32-годишният мъж, който не е ултрас, все още е задържан в най-близкото полицейско управление до стадиона. Даже се появиха видеа как тартор на агитката го бие на място.

Разпитани бяха още трима младежи, между 17 и 18 години, като двама от тях са арестувани, а третият е непълнолетен. Те бяха задържани за запалване на факли и за хвърляне на предмети към терена.

Още от Футбол свят

Виж всички