Президентът на Премиър лийг подаде оставка

Президентът на Висшата лига на Англия Гари Хофман е подал оставката си само 18 месеца, след като пое ролята през юни 2020 година. Информацията бе официално потвърдена на сайта на лигата, където се добавя, че Хофман ще напусне поста си окончателно в края на януари 2022 година. Според "Ди Атлетик" причината за решението на бизнесмена е бурната реакция от страна на клубовете, след като Премиър лийг одобри сделката по закупуването на Нюкасъл.

Някои от ръководителите на клубовете от елита са на мнение, че лигата е трябвало да блокира сделката, след която публичен инвестиционен фонд, за който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия, закупи Нюкасъл от Майк Ашли срещу 305 милиона паунда.

Малко след оповестяването на сделката останалите клубове от Премиър лийг показаха отношението си, след като гласуваха временно замразяване на подписването на спонсорски договори с фирми пряко свързани със собствениците на клубове. Това бе директна мярка, насочена срещу Нюкасъл, като тя бе подкрепена от 18 клуба. Манчестър Сити се въздържа, а единствено "свраките" бяха против.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти