Феновете на Рейнджърс на Джерард: Абсолютна змия! Дано изпаднеш с Астън Вила!

Напускането на Стивън Джерард на мениджърския пост на Глазгоу Рейнджърс в посока Астън Вила се прие крайно негативно от феновете на най-успешния клуб в Шотландия

Социалните мрежи бяха буквално залети от негативните им реакции след новината, че бившият капитан на Ливърпул се връща в Англия като мениджър. Някои от феновете го наричат "Абсолютна змия", а други му "пожелават да изпадне с Астън Вила". Трети пък пишат, че решението му е лишено от всякакво уважение към Рейнджърс. Легендата на Ливърпул пое отбора от "Айброкс" през 2018-а като изведе клуба до историческата 55-та титла в Шотландската Премиършип миналия сезон, нарушавайки последователността на Селтик от девет поредни титли и оставайки непобеден през цялата кампания на лигата. 

Джерард напуска клуба в решаващ етап от сезона, като шотландският шампион е само на четири точки пред съперника Селтик, с предстоящ полуфинал за Купата на Лигата срещу Хибърниан само след 10 дни и класиране за елиминационната фаза в Лига Европа. Именно тези факти предизвикаха побесняването на запалянковците. Клубът Рейнджърс ще получи компенсация в размер на 2,5 милиона паунда от английския работодател на Джерард. 

В отговор на изявлението на Рейнджърс в Twitter един фен написа: "Тъжен тъжен ден. Бих искал да му благодаря за това, което направи за нашия велик клуб, но никога няма да му простя, че ни напусна в този момент и сега загубих ВСЯКО уважение към него. НИКОЙ не е по-голям от клуба". Друг фен, явно несигурен как да приеме новината, написа: "Днес съм раздвоен по въпроса. Яростен съм, че го е направил преди задължителен мач от Европа и предстоящ полуфинал, но също така всички знаехме, че неговата лоялност никога не е била към Рейнджърс в дългосрочен план. Сега искам някой, който може да спечели трофеи и да обича клуба. Кой е следващият?". 

В същото време спортният директор на клуба Рос Уилсън запази приличие и обяви, че вратите на клуба винаги са отворени за Джерард. Президентът на клуба също му благодари. Огромна част от феновете обаче са нервирани най-вече за това, че той не удържа на думата си, след като в началото на октомври отхвърли и омаловажи информациите, че се гласи да напуска Глазгоу. Освен това, когато той спечели 55-ата титла, каза на феновете, че предстоят още трофеи. 

Един ядосан привърженик от Австралия написа: "Наздраве за спомените, но е малко гадно да си тръгнеш по средата, след като преди няколко седмици каза, че няма да отиваш никъде. Остава приличен мениджър, но е доста далече от статут на легенда". Друг написа: "Абсолютна змия. Дано ги изпаднете. Абсолютно никакви добри пожелания от моя страна, след като направи това в този момент от сезона".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти