Фалстарт за България (U19) в квалификациите за Евро 2022

Юношеският национален отбор на България до 19 години отстъпи с 0:2 на Босна и Херцеговина в първия си мач от квалификациите на Група 6 за Евро 2022. В герой за победителите се превърна Филип Чуич, който реализира и двете попадения. Нападателят се разписа с глава в 35-ата минута, а в 69-ата бе точен от бялата точка. Ситуацията за "лъвчетата" стана още по-сложна, след като в края на първото полувреме капитанът Димо Кръстев остави своите съотборници в намален състав. Бранителят изпусна нервите си и получи директен червен картон за удар без топка. В другия сблъсък от Група 6 Република Ирландия се наложи с 3:2 над Черна гора.На 13 ноември (събота) България (U19) ще срещне Черна гора (U19), а 3 дни по-късно (вторник) родните национали ще премерят сили с Република Ирландия.

Двата отбора започнаха срещата предпазливо, като липсваха опасности пред някоя от вратите в първия четвърт час игра. Първото по-интересно положение се откри пред Босна, но ударът попадна право в обсега на Иван Андонов и стражът на "лъвчетата" улови безпроблемно.

В средата на първото полувреме Димо Кръстев стреля от движение, но топката попадна в ръцете на Шахинович.

По-активната игра от страна на символичните домакини даде резултат в 35-ата минута. Кърджалич центрира от пряк свободен удар, а Чуич се извиси над всички и с глава прати кълбото в мрежата на Иван Андонов.

120 секунди преди края на първата част капитанът на "лъвчетата" Димо Кръстев изпусна нервите си и удари противников играч без топка, заради което получи директен червен картон.

В 53-ата минута Никола Илиев стреля директно от пряк свободен удар, но не успя да намери очертанията на вратата.Босна като по чудо не удвои своя аванс в 60-ата минута, след като футболист в синьо се озова на празна врата, но от малък ъгъл уцели страничния стълб. 

В 69-ата минута Иван Андонов фаулира противников футболист в наказателното поле, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Чуич се нагърби с изпълнението и с премерен изстрел в долния десен ъгъл на остави шансове за намеса на родния страж.

Българите потърсиха почетно попадения до края на срещата, но такова не падна и резултатът се запази непроменен, с което Босна и Херцеговина спечели 3-те точки.

Босна и Херцеговина (U19) 2:0 България (U19)1:0 Чуич (35)2:0 Чуич (69) - дузпа

Босна и Херцеговина (U19): Шахинович, Юшич, Шукилович, Цветинович, Капетанович, Мехмедович, Гъргич, Кърджалич, Шакота, Кахвич, ЧуичБългария (U19): Иван Андонов, Мартин Стойчев, Димо Кръстев, Мартин Христов, Велислав Боев, Мирослав Маринов, Мартин Георгиев, Станислав Дюлгеров, Мартин Сораков, Йоан Борносузов, Никола Илиев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти