Двойна победа за Кения в 50-о издание на маратона на Ню Йорк

Кениецът Алберт Корир спечели 50-ото издание на лекоатлетическия маратон на Ню Йорк, две години след като завърши втори в надпреварата.

Корир измина класическата дистанция от 42,195 километра по улиците на Ню Йорк за 2:08:22 часа.

Кениецът, който остана втори през 2019 година, имаше 17-секундна преднина след 35-ия километър и скочи във въздуха от радост, когато пресече финала в Сентръл парк.

Втори се нареди Мохамед Реда Ел Араби с 2:09:06 часа, като стана първият мароканец, завършил на подиума в Ню Йорк от 2009 година насам. Ейоб Фаниел от Италия влезе призовата тройка с резултат от 2:09:52 часа.

Кенениса Бекеле от Етиопия, вторият най-бърз маратонец за всички времена и трикратен олимпийски шампион и сребърен медалист, остана шести с 2:12:52 часа.

Олимпийската шампионка Перес Джепчирчир (Кения) триумфира при жените с 2:22:39 часа, след като спечели с финален спринт.

Джепчирчир е първата атлетка, която взима олимпийското злато и спечели прочутото състезание в една и съща година.

Сънародничката й Виола Чепту и Абабел Йешане от Етиопия завършиха съответно на второ и трето място, като Чепту остана на 4 секунди от победата.

Четвърта се нареди американката Моли Сийдъл, която взе бронза от Игрите в Токио 2020.

Температурата се движеше около 40 градуса по Фаренхайт на Стейтън Айлънд, когато маратона започна в 8 часа сутринта. Надпреварата се проведе след прекъсване от една година заради пандемията от КОВИД-19.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти