Проблемът с клаузата на Чави е разрешен, той поема половината

Проблемът с освобождаващата клауза в договора на Чави Ернандес вече е разрешен и е въпрос на часове Барселона да обяви официално неговото назначение. По-рано през деня се получи недоразумение между катарския и испанския клуб, след като от Ал Сад обявиха, че освобождават бившия халф, след като са се споразумели с Барса за клаузата, чийто размер е 5 милиона евро. От „Камп Ноу“ обаче останали недоволни от тази информация, защото не са били готови да платят цялата сума, притискани от ограниченията на финансовия феърпплей. 

Появиха се дори слухове, че Чави сам ще покрие цялата сума. В крайна сметка испанските медии твърдят, че Ернандес и Барса ще си разделят наполовина клаузата. Бъдещият треньор на каталунците обаче няма да вади 2,5 милиона евро от джоба си, а ще продължи в бъдеще да участва в серия от промоционални събития в Катар в ролята на посланик, докато паричният еквивалент на тези ангажименти не достигне споменатата сума. 

Междувременно Чави организира прощален обяд с отбора на Ал-Сад, на който по доста емоционален начин се сбогува със своите играчи, не скривайки сълзите си.

Още от Футбол свят

Виж всички