Вълнуващ уикенд в Милано за талантите от кампа на Интер в България, срещнаха се с Никола Илиев

Участниците в третото издание на Inter Academy Experience, организирано съвместно от Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Интер, отново имаха рядката възможност да се докоснат отблизо до магията на действащия италиански шампион. Благодарение на и с подкрепата на Inter Club Bulgaria най-добре представилите се деца на летния камп в Бяла - Кай Заров, Боян Цеков, Борислав Тричков, Божидар Пенчев, Денис Тодоров, Адриян Иванов, Калин Дъров и Динко Господинов, изживяха от трибуните на „Джузепе Меаца“ емоциите при победата на „нерадзурите“ с 2:0 над Удинезе в двубой от 11-ия кръг на италианската Серия „А“.

Непосредствено след успеха родните футболни таланти се насладиха и на дербито Интер – Милан (2:3) при 17-годишните. Българчетата имаха възможност и да се „разходят“ из славната история на европейския гранд, след като посетиха клубния музей, коридорите, съблекалните и трибуните на емблематичния стадион в Милано. Може би най-вдъхновяваща и ползотворна за бъдещото им развитие като футболисти обаче бе подготвената им за неделя вечер изненада – срещата им с юношеския национал на България и настоящ играч на Интер Никола Илиев. 

17-годишният роден талант в момента играе в Primavera-тa на Интер, като треньор му е легендарният румънски защитник Кристиян Киву. Младият офанзивен футболист, който е сочен за един от най-големите таланти на Стария континент, разказа за пътя си от Ботев (Пловдив) до базата „Интерело“, адаптацията си в Италия, интензивните тренировки и високите изисквания в академията на „нерадзурите“, живота далеч от семейството и приятелите, мечтите и целите, свързани с един от най-големите клубове в световен мащаб. Няколко часа след срещата пък Никола излезе като титуляр и престоя на терена 64 минути при победата на Интер с 4:2 като гост на Шериф (Тираспол) в Младежката Шампионска лига.

„Никола е не само пример, но и вдъхновение за всяко едно дете, че ако вярва, ако се бори, ако се труди здраво, мечтите се сбъдват! Само на 17 г., той вече е основна част от Primavera-та на „нерадзурите“, а през миналия сезон бе на няколко пъти викан от вече бившия старши треньор на Интер Антонио Конте да тренира редом до Лукаку, Лаутаро, Шкриняр, Перишич, Ханданович и всички останали играчи в звездната селекция на трикратния властелин на Европа. Най-искрено му желаем преди всичко да бъде здрав, да продължава да мисли и работи по начина, по който го прави и сега! Стискаме му палци и вярваме, че един ден ще изпита безценното и неописуемо удоволствие да играе футбол на възможно най-високо ниво! България е била и винаги ще бъде люлка за футболни таланти! Успех, Ники! Ти можеш! Forza Inter!“, споделиха организаторите на Inter Academy Camp Bulgaria от Сдружение „Бъдеще чрез спорт“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти