Ясен е спортният календар на БФЛА за 2022 г.

Българска федерация лека атлетика обяви спортния календар за 2022-а година.

България

Осем български града ще бъдат домакини на национални шампионати.

София приема всички първенства в зала, а във Велико Търново ще бъдат излъчени шампионите на България при мъжете и жените, момичета и момчетата под 16 години на открито.

Габрово и Мизия за първи път ще домакинстват национални шампионати съответно за момичета и момчетата под 14 години и спортно ходене за всички възрастови групи.

Стара Загора приема шампионата по полумаратон, Кюстендил по маратон и Сунгурларе по крос кънтри. Балчик ще бъде домакин на националния шампионат по хвърляния след обновяване на атлетическата база в морския град.

Международните стартове

Няколко са големите международни състезания в атлетиката за 2022-а.

Две световни първенства за мъже и жени – в Белград, Сърбия (зала) и в Юджийн, САЩ (на открито) ще съберат най-добрите атлети в света.

Световният шампионат за юноши и девойки под 20 години ще бъде в Кали, Колумбия.

Европейският шампионат при мъжете и жените е в Мюнхен, а Израел за първи път в историята ще бъде домакин на европейско първенство със състезание за юноши и девойки под 18 години.

Балканските шампиони ще бъдат излъчени в Белград (Сърбия), Истанбул (Турция), Тирана (Албания), Кампулунг Молдовенец (Румъния), Крайова (Румъния), Ужгород (Украйна) и Кюстендил (България).

Кюстендил ще приеме единственият международен шампионат в България за годината – балканското първенство по маратон, което в рамките на третото издание на маратона на югозападния ни град.

лека

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти