Ливърпул изпусна преднина от два гола, за да се препъне за трети пореден път в Брайтън

Ливърпул прекъсна серията си от четири поредни победи във всички турнири, след като направи изненадващо 2:2 с Брайтън на "Анфийлд" в интересен двубой от десетия кръг на Премиър лийг. Това означава, че за трети пореден път мърсисайдци не успяват да победят "чайките", след като през миналия сезон загубиха с тях у дома, а преди това бяха взели само точка в гостуването си. Началото не предвещаваше такъв развой, тъй като рано-рано Ливърпул поведе с два гола, реализирани от Джордан Хендерсън (4') и Садио Мане (24'). Енок Мвепу (41') намали със страхотно попадение, а след почивката Леандро Тросар (65') донесе точката на Брайтън. Така Ливърпул вече изостава на три точки зад лидера във временното класиране Челси.

Юрген Клоп направи две промени в сравнение със знаменитата победа с 5:0 над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Къртис Джоунс и Садио Мане започнаха за сметка на контузения Джеймс Милнър и на Диого Жота, който остана на пейката за началото. Наби Кейта се възстанови от острото влизане на Пол Погба и отново бе титуляр, но бързо получи контузия и трябваше да напусне преждевременно. Ибрахим Конате остана партньор на Вирджил ван Дайк в центъра на защитата. 

В състава на Брайтън имаше три промени от двубоя с Манчестър Сити. Ив Бисума се завърна, след като в продължение не месец лекуваше контузия в коляното. Енок Мвепу също стартира в халфовата линия, а Шейн Дъфи замени контузения Дан Бърн в центъра на защитата.

Гостите можеха да изненадат мърсисайдци още във втората минута, след като Марч получи подаване зад гърба на отбраната. Последният стреля по диагонала, но Алисон се намеси добре и изби. Само 65 секунди след това Ливърпул поведе в резултата. Ван Дайк изпрати блестящо подаване от дълбочина към Салах, който овладя с лекота, задържа за момент, след което пусна към Джордан Хендерсън на границата на наказателното поле. Капитанът стреля много технично в далечния ъгъл давайки аванс на Ливърпул.

В 15-ата минута Брайтън за втори път бе на сантиметри от гола, след като удар на Бисума от границата на наказателното поле бе отклонен от Алисон в лявата греда на вратата му. Секунди след това Салах изведе Фирмино сам срещу Санчес. Бразилецът опита да прехвърли стража, но бе доста неточен.

Три минути след това Кейта, който като по чудо се възстанови, след като бе изнесен на носилка в дербито с Манчестър Юнайтед, получи контузия и бе заменен от Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Именно Окс центрира много добре отдясно в 24-тата минута, а Садио Мане засече с глава за 2:0.

В 33-тата минута Мане блокира опита за изчистване на Санчес и прати топката във вратата на гостите за трети път, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради това, че имаше рикошет в ръката на сенегалеца.

Великолепен гол на Енок Мвепу четири минути преди почивката върна интригата след страхотен удар от 25 метра, който прехвърли заслепения от слънцето Алисон.

В 48-ата минута втори гол на Ливърпул днес бе отменен. Мане изведе Салах и египтянинът прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада. Веднага след това за малко бившият играч на мърсисайдци Адам Лалана не изправни резултата. Алисон обаче спаси.

В 65-ата минута Брайтън матира Ливърпул с три подавания. Санчес намери много добре по земя Кукурея, който продължи с едно докосване към Лалана. Бившият играч на мърсисайдци веднага пусна към Тросар, който стреля до близката греда за 2:2.

В 76-ата минута Тросар преодоля Алисон и прати топката във вратата му за трети път, но попадението бе отменено заради засада.

До края Ливърпул не успя да наложи натиск, а Брайтън се представи страхотно след почивката и заслужи точката. 

Още от Футбол свят

Виж всички