Аталанта първи допусна гол, но след това не даде шанс на Сампдория

Отборът на Аталанта постигна петата си победа от началото на сезона в Серия “А”, след като надви Сампдория с 3:1 в мач от междинния 10-и кръг. Тимът от Бергамо направи обрат и като цяло не даде много шансове на съперника, но си подсигури успеха чак във финалните секунди. С този успех отборът поне за малко намери място в топ 4.

Футболистите на Джан Пиеро Гасперини тръгнаха смело да нападат и пропуснаха две възможности още до 6-ата минута. Те обаче се оголиха в защита и в 10-ата Франческо Капуто ги наказа, след като излезе сам срещу вратаря и реализира за 1:0.

Аталанта обаче обърна за около десетина минути. В 17-ата Кристофър Аскилдсен си вкара автогол, опитвайки се да блокира Дуван Сапата. След още четири минути никой не можеше да спре централния нападател на гостите и с глава той беше точен за 2:1.

После Капуто направи един пропуск за Самп, но играта се водеше от гостуващия състав. Футболистите в бели екипи направиха няколко пропуска, а третото успокоително попадение дойде в самия край, когато се разписа Йосип Иличич.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти