Локомотив (Русе) успокои феновете си и очерта бъдещето на клуба

Изключително трудно начало на възраждането на Локомотив (Русе). След изиграните до момента десет кръга в Североизточната Трета лига, „железничарите“ все още мечтаят за първа победа, а в актива им има само точка. Последното място в класирането обаче не стопира увереността и ентусиазма на локомотивци. Напротив, пред Sportal.bg треньорът Свилен Касабов успокои феновете и очерта бъдещето на клуба.

Спортист надви Локо (Русе) в Генерал Тошево

„По повод спекулациите с нашия клуб решихме да внесем яснота по въпроса с бъдещето и идеите на ФК Локомотив Русе. Главната цел на клуба е да развива родни русенски таланти от най-ранна детска възраст, на които в по-късен етап да им се дава възможност, поле за изява в представителния отбор, един вид трамплин към професионалния футбол. Като продукцията, която ще защитава клубната емблема, задължително трябва да радва с играта си както нашите фенове, така и цялата общественост в град Русе. За целта в момента работим усърдно по организационната и материалната част на клуба.

Бъдещите инвестиции са пряко свързани с концесията на стадиона, като в момента на периоди от по 6 месеца се предоставя безплатно. Няма как да вземете магазин за 6 месеца под наем без ясно бъдеще какво ще се случи след изтичането на периода, а да инвестирате с лека ръка солидна сума пари – това е ясно. Надяваме се в най-скоро време да разрешим и този пъзел.

По повод представителния тим ще кажа няколко важни неща едно, от които е, че Локомотив Русе не пада от високо все едно всеки момент ще се разбие и ще се превърне в пепел, а точно обратното. Локомотив е един от малкото отбори в Североизточната Трета лига, който ще завърши не полусезона, а цялото първенство без някакви финансови трусове. Чувам коментари как Локомотив трябвало да играе в регионалната група, че не сме готови за аматьорския елит. Да, прави са кибиците не сме готови, но разумния човек ще види, че тук блестят Дунав, Лудогорец, Волов, Светкавица, Доростол, Черноморец, Черноломец и други отбори, от които има какво да научим и извлечем полза за нашето развитие. Като един млад клуб, едва на 6 месеца, целта пред нас е да изградим един колектив, една стабилна основа, която да трупа опит и самочувствие. В бъдеще тя ще е гръбнакът, към който ще прикрепим новото поколение локомотивци готови да се доказват и побеждават всеки противник.

За всичко по-горе е нужно време, търпение, кураж, с което ние разполагаме. Накрая искам да използвам възможността да благодаря на нашите спонсори, деятели, треньори и президента на клуба Стоян Младенов, изп. директор Мартин Йорданов, всички родители на децата в школата и да им кажа, че пътят е трънлив, но с общи усилия ще възродим този именит клуб“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти