Външният министър на Чехия иска извинение от шотландски футболен шеф

Расисткият скандал по време на двубоя от Лига Европа между Спарта (Прага) и Рейнджърс на стадион “Летна” придоби и дипломатически оттенък. Външният министър на Чехия Якуб Кулганек поиска извинение от съветника къв Шотландската футболна асоциация Марвин Бартли за коментара му в Туитър след срещата. Припомняме, че на трибуните не бяха допуснати фенове, но вместо това имаше 10 000 ученици на възраст до 14 години, които посрещаха с освирквания всяко отиграване на топката от страна на играча на Рейнджър Глен Камара. 

Стивън Джерард не е учуден от обидите към Камара в Прага

“Най-лошото се случи в Прага. Не съм изненадан. Вината не е в децата, които повтарят това, което правят или поощряват възрастните. Какви възможности имат пред себе си, когато се намират в купа с гнили плодове?”, написа Бартли, като приложи снимка на гнила ягода. 

“Разбирам, че спортните събития предизвикват емоции, които излизат извън техните предели. Но всичко си има граници и не трябва да се допуска отправянето на ксенофобски обиди към непълнолетни деца. Затова искам извинение от човека, който сравни чешките деца с гнили плодове. Днес извиках посланика на страната, за да му изясня какво искам от Шотландската футболна асоциация”, коментира Кулганек.

Още от Футбол свят

Виж всички