Уулвс сломи съпротивата на Нюкасъл и ги запрати сред изпадащите

Уулвърхамптън спечели с 2:1 домакинството си на Нюкасъл в мач от 7-ия кръг на Премиър лийг. Попаденията за “вълците” бяха дело на Хий-Чан Хуан (20’, 58’), а за “свраките” точен бе Джеф Хендрик в 41-ата.

Играчите на Бруно Лаже взеха ранна пренина още в 20-ата минута, когато кореецът получи пас от Раул Хименес и от границата на наказателното поле запрати неспасяемо топката в долния ляв ъгъл на Карл Дарлоу за 1:0.

Играчите на Стив Брус достигнаха до равенството четири минути преди края на първото полувреме, когато Джеф Хендрик отправи силен изстрел, който бе подценен от вратаря на домакините Жозе Са, който не се намеси и доведо до равенство 1:1.

Уулвърхамптън успя да излезе отново напред в 58-ата минута, когато почти идентична ситуация доведе до нов пас от страна на Хименес към Чан Хуан, а той този път намери десния долен ъгъл за 2:1.

С тази победа домакините събраха вече 9 точки и се изкачиха до 10-ото място на класирането, а Нюкасъл със своите едва 3 се настани на предпоследното 19-о място. След паузата за националните отбори на 17 октомври “свраките” приемат Тотнъм, а Уулвърхамптън гостува ден по-рано на Астън Вила.

Още от Футбол свят

Виж всички