Де Лихт: Постоянно се уча от Бонучи и Киелини

Защитникът на Ювентус Матайс Де Лихт сподели очакванията си за дербито с Торино и изтъкна ролята на ветераните Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи за прогреса си след трудните първи два сезона с екипа на “бианконерите”. Нидерландският национал също така сподели срещу кой нападател иска да се изправи. 

“Говоря много с Киелини и Бонучи, уча се от тях. Те са спечелили огромен брой трофеи с Юве и Италия. Казват ми, че физическата сила е важна, но също така трябва да съм спокоен и да не губя концентрация. Когато съм уверен, отборът го усеща и играе по-добре”, заяви Де Лихт

“Масимилиано Алегри притежава голям опит и се радвам, че ми е треньор. Под негово ръководство мога да прогресирам. Той много ми помага в тактическо отношение. За него победата не е просто важна, тя е всичко, което има значение”, подчерта нидерланският национал. 

“Всички футболисти предпочитат да получават похвали, но критиките са полезни и необходими. Аз самият съм най-критичен към себе си и винаги се питам какво мога да подобря. Най-много искам да изляза на терена срещу Роберт Левандовски. Той не играе добре във всеки мач, но притежава невероятн нюх към гола”, добави Де Лихт.

Още от Футбол свят

Виж всички