Солскяер бесен на програмата на Ман Юнайтед, коментира и Ван де Беек

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се надява неговия тим да наддгради срещу Евертън постигнатата изключително драматична победа срещу Виляреал, когато “червените дяволи” трябваше да постигнат обрат срещу “жълтата подводница” след гол на Кристиано Роналдо в 95-ата минута.

Освен това норвежецът изрази недоумението и недоволството си защо неговия тим, който игра в сряда вечер, трябва да излезе в ранния мач в събота срещу Евертън.

“Победа като тази е нещо, което трябва да се надгражда, тя внася енергия в групата. Много бързо трябва да се пренастроим, защото играхме в сряда, а сега излизаме в събота сутрин (мачът е от 14:30 българско време, което е 12:30 английско време), но трябва да започнем така, както завършихме в сряда. Нямам обяснение защо трябва да играем тогава, но това идва от телевизията, разбира се. В това няма никакъв здрав разум. През миналата година ни се случи същото, когато бяхме в Турция и трябваше да се приберем и да играем в събота на обед. Ние и Челси играхме в сряда и спокойно можеше мачовете ни да са в неделя, а Манчестър Сити - Ливърпул да е в събота,” заяви норвежецът.

След това той поднесе и добрата новина за привържениците, че Маркъс Рашфорд е получил “зелена светлина” и е подновил тренировки на пълни обороти.

“Маркъс тренира на пълни обороти за пръв път днес. Имаше няколко сблъсъка около него, което бе хубаво да се види,” коментира той.

След това Солскяер за пореден път бе принуден да говори за ситуацията с Дони ван де Беек, който продължава да получава изключително малко шансове да играе.

“Аз съм наставник на играчи на най-високо ниво и всеки от тях иска да играе. Също така съм бил резерва повече от всеки друг. Разбира се, имало е случаи, в които не съм бил доволен, но това е решение на мениджъра. Разбирам неговото недоволство, но всеки иска да играе и когато получи шанс, трябва да го покаже. Това не се отнася само за Дони, а за всички,” бе коментарът на бившия нападател.

Още от Футбол свят

Виж всички