Кириос си взима почивка от тениса до края на годината

Австралийският тенисист Ник Кириос обяви днес, че турнирът "Лейвър Къп" ще бъде последното състезание за него през тази година и също така добави, че не е напълно сигурен колко още ще играе професионален тенис. Състезавайки се за Световния отбор на мъжкото състезание той загуби в два сета срещата си на сингъл от №3 в ранглистата Стефанос Циципас, а по-късно същия ден инкасира и поражение на двойки.

Отборът на Европа затвърди доминацията си на "Лейвър Къп"

"Определено това е последното ми събитие за годината, обяви 26-годишният австралиец, който не е в състава за мачовете от последния ден. "Трябва да си бъда у дома. Пътувах вече четири месеца и половина. Майка ми не се справя много добре със здравето си. Бих искал да се върна и да я видя. Разбира се, ще се погрижа и за тялото си, за да започна нормална подготовка за 2022-а година. Сега ще прекарам време със семейството ми, ще преценявам. Може би ще участвам в Откритото първенство на Австралия".

Kириос, който има най-висок ранкинг 13-о място през 2016-а, постепенно слизаше и слизаше, за да е 95-и в света в момента. Турнирите му са едва няколко на брой в последните две COVID години.

Още от Тенис

Виж всички