Бивш шеф на Макларън става изпълнителен директор на Астън Мартин

Бившият шеф на Макларън Мартин Уитмарш се завръща във Формула 1, като ще заема ръководен пост в отбора на Астън Мартин. От отбора обявиха по-рано тази седмица, че Уитмарш ще стане изпълнителен директор от 1 октомври. 63-годишният британец изкара 25 години в Макларън на различни позиции, включително и шеф между 2008 и 2014. 

Той постигна много успехи, преди да се оттегли преди седем години. Сега той се завръща, а собственикът на Астън Мартин Лорънс Строл заяви, че Уитмарш ще помогне на отбора „да се превърне във водещ шампионски тим в следващите 4 до 5 години“. 

Шумахер: Мислех, че Фетел ще се откаже

„Той е доказан победител във Формула 1. Той е идеалният човек, който да работи с мен и с нашия мениджърски тим, и да вдъхнови отбора за бъдещи успехи на и извън пистите“, коментира Строл. 

Астън Мартин потвърдиха Себастиан Фетел и Ланс Строл за сезон 2022 във Формула 1

„Лорънс Строл ни е поставил като цел Астън Мартин да спечели титлата във Формула 1, аз знам какво трябва да се направи, за да се постигне това“, обяви самият Уитмарш. 

Астън Мартин е на седмо място в класирането на конструкторите през настоящия сезон, а пилотите му Себастиан Фетел и Ланс Строл са 12-и и 13-и в подреждането при пилотите.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти