Милован Райевац се завръща като национален селекционер на Гана

Гана върна като национален селекционер Милован Райевац - сърбинът, който класира тима на четвъртфинал на Световното първенство по футбол през 2010 в Южна Африка. 67-годишният Райевац подписа договор за една година с опция за удължаване за още една, обявиха от Футболната асоциация на Гана. Но въпреки това, опитният специалист има доста малко време де подготви отбора за първото изпитание, тъй като другия месец ганайците играят срещу Зимбабве.

Той заменя Чарлс Аконор, който беше уволнен след едва три спечелени точки в първите два мача от Група "С" на световните квалификации в зона Африка през септември. Ганайците стартираха с трудна победа с 1:0 над Етиопия на 3 септември, но три дни по-късно загубиха при гостуването си в Южна Африка.

Гана уволни Аконор след колеблив старт на квалификациите

Сега на 9 октомври те играят със Зимбабве в Кейп Коуст, а три дни по-късно ще гостуват в Хараре на същия противник. През ноември имат още два мача, които са последните в групата. Ако ганайците спечелят потока, ще играят плейофи през март 2022 година, за да попаднат в петте квоти от Африка за Катар 2022.

Райевац ще води Гана и на турнира за Купата на Африка другия януари в Камерун, където са финалите. Преди това балканецът беше начело на "черните звезди" от 2008 до 2010 година и тимът му загуби с дузпи от Уругвай на 1/4-финалите на Мондиал 2010, за да се превърне в първия африкански отбор, достигнал до тази фаза на Мондиал.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти