Испански съд заплаши шефа на УЕФА заради Суперлигата, даде му пет дни

УЕФА има пет дни, за да отмени наложените на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус финансови санкции заради нежеланието им да се оттеглят от проекта за Суперлигата и да го обяви на сайта си. В противен случай срещу президента на евроцентралата Александър Чеферин ще бъде заведено дело за отказ за изпълнение на съдебно решение. 

Това обяви днес съдия Руис Де Лара от 17-и Търговски съд в Мадрид, който още на 1 юли излезе с решение, според което УЕФА се задължава да преустанови всякакво дисциплинарно производство срещу отцепниците, да се въздържа от евентуално налагане на санкции, както и да анулира наложените такива досега. 

Оказва се, че от Нион не са се съобразили с решението на съда, заради което днес съдия Де Лара е излязъл с този ултиматум. 

Чеферин призова: Трябва да се обединим срещу позорната Суперлига

През пролетта общо 12 клуба обявиха, че занапред ще играят в Европейската Суперлига. Това бяха Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Интер, Милан, Юве, Барса и Реал. Първите девет обаче бързо се отказаха, докато останалите три и до днес продължават да са "за" проекта. 

УЕФА се беше заканила да изхвърли Юве, Барса и Реал от евротурнирите, но след предупреждение и от швейцарски съд ги допусна до участие в Шампионската лига. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти