Героят Юри Романо: Постигнахме изключителен резултат 🏆🥇🏐

Резервният диагонал на Италия Юри Романо стана един от героите на „Скуадра адзура“, които донесоха европейската титла, след като на финала в Катовице възпитаниците на Фердинандо Де Джорджи обърнаха Словения от 1:2 и стигнаха до победа с 3:2 гейма. 

Италия е новият волейболен шампион на Европа!🏐

24-годишният Юри Романо се появи в игра в средата на 4-ия гейм и благодарение на неговата силна игра в атака и на начален удар Италия стигна до обрат в двубоя и победа с 3:2. 

Диагоналът, който все още не записал и един двубой в италианската Серия А1, през последните два сезона сезона игра за Ема Елиас (Сиена), но през новия сезон ще играе за елитния Алианц (Милано). 

Симоне Джанели MVP на Евроволей 2021

Изненадата в състава на Фердинандо Де Джорджи за гейм и половина игра записа фантастичните 11 точки (2 аса, 90% ефективност в атака - +7). 

„Изпитвам фантастични емоции. Може би една седмица няма да е достатъчна за възстановяване. Това беше изключително първенство, което сбъдна мечтата ни. Беше много труден мач. Не сме свикнали да играем в толкова важни двубои, но в крайна сметка постигнахме изключителен резултат“, заяви Юри Романо след финала.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти