Министър Кузманов награди призьорите в седмото издание на “София Екиден Маратон”

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов се включи в церемонията по награждаването на част от победителите в седмото издание на „София Екиден Маратон“ 2021. Министър Кузманов връчи отличията на призьорите в надпреварата при държавните структури. С най-добро време финишира тимът на Министерството на отбраната (Станимир Беломъжев, Цветан Бисеров, Михаил Палов, Илия Куцаров, Желязко Желев и Красимир Анев), следван от Полицейски спортен клуб СДВР и CMDR COE. Спортният министър награди и първите три тима при корпоративните щафети, като първата позиция беше за „Летящите“.

В мъжкия старт победители станаха представителите на „Маратон“ Пловдив (Николай Начев, Саид Ел Отмани, Алекс Василев, Стефан Гаврил, Айуб Ел Бир и Стоян Владков), които преодоляха дистанцията от 42.195 км за 2:06:21 часа. С това те поставиха и нов рекорд на трасето. При жените над всички беше щафетата на „Лакомии“ (Джейн Димитрова, Лили Ангелова, Лина Георгиева, Памела Найденова, Гергана Ангелова и Десислава Николова). Детският щафетен маратон беше спечелен от тима на „Малките 5кмрънци“, следвани от „Костенец“ и „Сборен отбор“.

“Поздравявам всички по случай днешния празник – 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Организаторите не са избрали датата за провеждане на „София Екиден Маратон“ случайно, защото чрез спорт може да се постигне най-голямото обединение на хората“, каза министър Андрей Кузманов по време на церемонията за награждаване на призьорите.

В “София Екиден Маратон“ 2021 участие взеха близо 60 отбора и над 280 бегачи. Надпреварата се проведе под патронажа на Японското посолство в България, като стартът на състезанието беше даден от Н. Пр. Хироши Нарахира.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти